ارائه تنظیم کننده ها و کاربرد آنها و بررسی توسط تنظیم کننده 7805
در این جلسه قصد داریم به معرفی مؤلفه مشترک تنظیم کننده بپردازیم و بدین ترتیب با آن کاملاً آشنا شویم و کاربردهای آن را با هم آشنا کنیم.
اگر مایل هستید مفاهیم دیگر و الکترونیک اساسی را بخوانید ، می توانید از این لینک استفاده کنید:
دوره آموزش الکترونیکی پایه:
دوست عزیز ، خواندن این جلسه بدون انجام تمرینات خود و قدم به قدم با درس تأثیر کمی دارد. لطفاً قلم و کاغذ را همین حالا و قدم به قدم با محاسبات و مراحل این جلسه قدم بردارید تا بتوانید درک کاملی از این محتوا بدست آورید و یک بار برای همیشه می توانید الکترونیک را به خوبی مطالعه کرده و مدارها را با دقت تحلیل کنید.
تنظیم کننده چیست و کاربرد آن چیست؟
کلمه تنظیم کننده از تنظیم فعل به معنای تنظیم گرفته شده است.کلمه تنظیم کننده به معنای تنظیم کننده است.
اول ، هر جا که در متن می گویم ، تنظیم کننده به تنظیم کننده ولتاژ مراجعه می کند (زیرا تنظیم کننده یک مفهوم کلی است) در اینجا تنظیم کننده ولتاژ را برای ما تنظیم می کند. محافل ما آسیب نمی بینند. این بدان معنی است که شما ولتاژ ورودی تنظیم کننده را می دهید و تنظیم کننده به شما ولتاژ خروجی ثابت می دهد.
مزایای تنظیم کننده ها
تنظیم کننده ها دو مزیت بسیار مهم دارند:
اولین مزیت:
اولین مزیت ، بازده پایدار است. ما با تنظیم کننده ها دارای بازده پایدار هستیم. بسیار ساده و البته بسیار مهم است. گاهی اوقات IC و سنسورهایی وجود دارند که ممکن است با ولتاژ 0.5 ولت بسوزند. به همین دلیل است که وجود چنین تنظیم کننده ای ضروری است.
مزیت دوم:
برای مدار که به قسمتهای مختلف با ولتاژ متفاوت احتیاج دارد ، باتری های مختلف مورد نیاز نیست. اگر ما یک مدار داشته باشیم که یک میکروکنترلر با 5 و یک سنسور با 3.3 و یک موتور با 12 داشته باشد ، برای هر یک از این موارد کافی است.
تنظیم کننده تنظیم کنید و هیچ کس به منبع تغذیه جداگانه احتیاج ندارد.
دسته تنظیم کننده ها
تنظیم کننده ها به دو دسته زیر تقسیم می شوند:
1- تنظیم کننده با خروجی ثابت: خروجی آن همیشه یک مقدار ثابت است.
دو تنظیم کننده با خروجی متغیر: بسته به مدار جانبی می توانند خروجی متفاوتی داشته باشند. به عنوان مثال ، در برابر 10 پوند و 100 نانومتر ، یک بازده وجود دارد و در مقابل 2.2 پوند و 10 پیکو بازده اضافی دارد.
در زیر سعی خواهیم کرد که 78 تنظیم کننده در این سریال را که سریال مهمی هستند بررسی کنیم.
برای آشنایی با جدول زیر ، تنظیم کننده ها را به سری مثبت (سری 78) همراه با حداقل ولتاژ خروجی و ولتاژ ورودی آورده ایم:
دو مورد مهم درباره تنظیم کننده ها وجود دارد که باید آنها را بررسی کنیم:
ولتاژ خروجی تنظیم کننده ها در این سری (سری 78) توسط دو شست آخر مشخص می شود ، یعنی تنظیم کننده 7824 دارای ولتاژ خروجی 24 ولت یا 7812 است ، ولتاژ خروجی آن 12 ولت است.
سری 78 سری است که ولتاژ خروجی آن مثبت و ثابت است و بر خلاف سری 79 ، ولتاژ خروجی منفی و ثابت است ، به عنوان مثال ، ولتاژ خروجی تنظیم کننده 7905 به 5 ولت منفی می شود ، یعنی به طور کلی ، خروجی 79XX منفی می شود XX
معرفی تنظیم کننده 7805
ولتاژ خروجی این تنظیم کننده مثبت 5 ولت است ، به همین دلیل داستان وی بسیار مشهور است. دلیل شهرت این رگلاتور این است که بیشتر مدارهایی که با آنها کار می کنیم 5 ولت هستند. بخش هایی مانند میکروکنترلر و حسگرها و غیره نمونه هایی هستند.
این تنظیم کننده 3 پایه دارد. زیره زیره:
پایه اول ورودی است ، پایه دوم باید به زمین وصل شود. و پایه سوم ، که ولتاژ خروجی است. نکته اینجاست که حداکثر جریان خروجی این تنظیم کننده 0.5 آمپر است و اگر جریان بیشتری از آن بکشید ، ممکن است تنظیم کننده بسوزد. اما اگر بخواهیم جریان بیشتری جذب کنیم ، چه می شود؟
چندین روش وجود دارد:
ابتدا می توانید به جای این تنظیم کننده از رگولاتورهای دیگر استفاده کنید که این امر توان بیشتری به شما می دهد. مانند LM2576 (البته ، این تنظیم کننده یک تنظیم کننده جریان متغیر است.)
حالت دوم استفاده از تنظیم کننده گلدان از همان سری است و تنظیم کننده گلدان یک تنظیم کننده است که در شکل زیر نشان داده شده است و جریان خروجی آن 3 آمپر است.
تنها مورد این تنظیم کننده این است که بدن شما باید به زمین متصل شود ، بنابراین می توانید از همان دو سوراخی استفاده کنید که برای نخ و استفاده از پیچ آن به زمین وصل می شود.
دوست عزیز ، ما به پایان این جلسه رسیده ایم. اگر می خواهید الکترونیک و اجزای الکترونیکی را به زبانی ساده اما دقیق برای خوب بدانید ، مطالب زیر را در این وبلاگ بخوانید.