"رله" یکی از کلماتی است که شما ممکن است در طول مطالعه خود بارها و بارها شنیده باشید و یکبار آن را از نزدیک ندیده باشید ، به خصوص رله های محافظتی که در این مقاله به آن توجه شده است ، اما به هر حال ، اولین بررسی ما برای همان سکانس پرداخت می کنیم که یک جزء بسیار مهم در صنعت الکترونیک است. و البته قدرتی که آن را به نوعی تبدیل کرده است که باعث می شود سیستم های خود را حفظ و کنترل کنیم.
رله ها و سوئیچ ها
اولین سؤالی که همیشه مطرح می شود این است: تفاوت بین حمل و کلید چیست؟
پاسخ از نظر ساختاری ساده است ، بله رله همان کلید است اما کلید را نمی توان از راه دور کنترل کرد یا از آن به عنوان یک کنترلر هوشمند استفاده می شود ، بنابراین رله می تواند علاوه بر داشتن یک سازه ، یک کلید هوشمند نیز محسوب شود که کلید کلید نیز از دیگر ویژگی های آن است.
رله چگونه کار می کند
در شکل مخالف ، رله را در حالت عادی مشاهده خواهید کرد. حالت عادی وضعیتی است که در آن مرحله ما وجود ندارد یا به عبارت ساده تر ، رله به هیچ مدار یا دستگاه وصل نمی شود. در نگاه اول ، ممکن است کمی گیج کننده باشد ، اما پس از خواندن توضیحات می توانید مطابق این استدلال همه رله های موجود را بررسی کنید.
همانطور که مشاهده می کنید ، ما 5 خروجی و ورودی داریم و پین های موجود در پایین با + و - مشخص شده اند و پین های سمت چپ دارای نام های NC و NO هستند و در آخر یک پین به نام COMMON توجه داشته باشید که در هر مدار یک علامت + و - می بینید ، این بدان معنی است که این قسمت باید توسط DC تغذیه شود.
همانطور که در تصویر مشاهده می کنید ، یک قطعه فلزی به پین COMMON وصل شده است که می تواند به دلخواه مبدل شود و به NC یا ON متصل شود. معمولاً این قطعه فلزی به NC وصل شده است ، مثلاً تصور کنید که آیا به ON وصل شده است. حلقه ما متصل شده و مصرف کننده شروع به مصرف می کند.
اما برای اتصال به ON ، از خاصیت مغناطیسی کویل واقع در پایین دایره استفاده می کنیم. می دانیم که اگر سیم پیچ ولتاژ DC را وصل کنیم ، یک میدان مغناطیسی ایجاد می کند ، بنابراین اگر ما یک ولتاژ را بین + و - انتها متصل کنیم ، که فقط به 12 یا 5 ولت نیاز دارد ، به یک کویل مغناطیسی تبدیل می شود و قسمت فلزی ما ، ساخته شده از آهن است. جذب خودش ، با انجام این کار ، قطعه فلزی از پین NC جدا شده و به یک سنجاق وصل می شود ، همانطور که در شکل زیر مشاهده شده است. به طور مثال رله در تولید رسیور و ریموت و یا قفل های دیجیتالی درب آپارتمان هم کاربرد فراوان دارد. ما می توانیم مدار را به راحتی از راه دور کنترل کنیم ، البته این روش کنترل دارای مزایا و معایبی است که در ادامه توضیح خواهم داد.
چرا اصلاً دنبال می کنید
خوب ، همانطور که در تصاویر بالا مشاهده می کنید ، می توانیم از رله به عنوان یک کلید استفاده کنیم ، اما در هسته آن یک ویژگی جالب و بی نظیر است.
در واقع ، رله ، مانند سایر سوئیچ ها ، در مسیر سیم فاز (یا الکترود مثبت در جریان مستقیم) قرار دارد. برای خاموش و روشن کردن یک وسیله برقی با این سوئیچ ، سیم برق شهر (یا جریان مستقیم منفی) را مستقیماً به دستگاه برقی وصل کنید. سپس سیم فاز را به پین COM وصل کرده و سیم برق را به عنوان یک هادی فاز از پین NO یا NC بکشید. نکته اینجاست: